Nissan и Mitsubishi представиха коли за 14 хиляди долара ВИДЕО

  • 22.05.2022 11:50 /
  • 856 /
  • 1
Nissan и Mitsubishi представиха коли за 14 хиляди долара ВИДЕО

Nissan и Mitsubishi представиха в Япония едновременно два нови модела, които са произведени в съвместното им предприятие NMKV (Nissan Mitsubishi Kei Vehicle).

Това са електрически автомобили, при това доста достъпни - посочва се, че цената на базовите версии с включени субсидии ще бъде около 14 хил. долара.

Nissan Sakura и Mitsubishi eK X EV са базирани на серийни автомобили с традиционни двигатели с вътрешно горене. Но докато Nissan Sakura е получила нова каросерия, то за своя автомобил Mitsubishi са решили да изберат по-прост начин и са поставили електрически "пълнеж" в каросерията на серийния кейкар Mitsubishi eK X.

Новият Nissan Patrol: Огромният джип е още по-технологичен и комфортен СНИМКИ

Предно разположеният двигател произвежда 64 к.с. (не е разрешено повече за кейкар), а батерията с капацитет 20 kWh позволява изминаването на максимум 180 км с едно зареждане в цикъла на измерване на WLTC. Максималната скорост на автомобилите е 130 км/ч.

Малък седан Mitsubishi е продаден за рекордните $200 хиляди, ето защо СНИМКИ

Въпреки сравнително скромните възможности, оборудването на тези малки коли (дължина 3395 мм) не е лошо: има 9-инчов екран на мултимедийната система, LED фарове, 14- или 15-инчови джанти, автоматична система за паркиране, круиз контрол, има и функция e-Pedal, при която автомобилът може да се управлява практически без докосване на педала на спирачката.

Заявената цена на Nissan Sakura е 18 200 долара (Mitsubishi eK X EV е с 500 долара по-скъп). Но благодарение на държавните субсидии Sakura може да се купи за 13 900 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Mitsubishi eK Cross EV

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • PaulaFox
    23.05.2022 21:22
    ❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062