Неприятната истина за сензорните екрани в колите

  • 06.09.2020 10:20 /
  • 1863 /
  • 0
Неприятната истина за сензорните екрани в колите

Сензорният екран на мултимедийната система на някои автомобили може да събира три пъти повече бактерии върху себе си, отколкото офис тоалетна. Това са резултатите от проучване на най-мръсните места в интериора на автомобилите, проведено от британския портал Compare the Market.

ВИДЕО е запечатало момента на ужасна катастрофа със загинали и ранени

В експеримента участваха десет автомобила от различни класове - от семейни кросоувъри и работни пикапи до премиум модели. Вътре във всеки от тях е взета проба от волана, селектора на трансмисията, ръчната спирачка, превключвателите на волана, седалките, предпазните колани на шофьора, предните стъкла, дисплея на мултимедийната система, корпуса на вътрешното огледало за обратно виждане и други повърхности, които водачът докосва най-често.

ВИДЕО 18+ от салона на автобус е запечатало момента на страшна катастрофа

Мултимедийният дисплей се оказа най-мръсният - в него има 371% повече бактерии от типична офис тоалетна. Селекторът на предавките се нареди на второ място, а след него са скоростният лост, воланът и ръчната спирачка.

Освен това експертите установиха, че семейните автомобили са два пъти по-замърсени от работните - това показва броя на бактериите, открити в кросоувър Lexus и прашен пикап Ford F-150. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ