Не е истина: Служител в автосалон разби суперавтомобил за $3 милиона ВИДЕО

  • 09.10.2022 11:50 /
  • 5792 /
  • 0
Не е истина: Служител в автосалон разби суперавтомобил за $3 милиона ВИДЕО

Автомобил Ferrari Enzo от 2002 г. е претърпял инцидент във Великобритания. Прочутият суперавтомобил е разбит по време на доставката му на новия собственик. Снимки и видеоклипове от инцидента бяха публикувани в мрежата.

Инцидентът е станал на британския остров Джърси. Автомобилът е трябвало да бъде доставен на новия собственик, който малко преди това го бил закупил.

Британецът обаче така и не дочаква суперавтомобила на Ferrari. Служителят от автосалона очевидно е решил да изпробва възможностите на Enzo и не се е справил с мокрия път.

Автомобилът е изгубил контрол, прелетял през разделителната линия, навлязъл е в насрещното платно и се е блъснал в Honda Jazz.

Блогър разби автомобил, за да тества нова функция на iPhone ВИДЕО

Ferrari Enzo е получило сериозни повреди в лявата част на каросерията и са били откъснати и двете задни колела, а в салона са се задействали въздушните възглавници. Ремонтът на суперавтомобила несъмнено ще бъде скъп.

Суперавтомобил Ferrari Enzo - характеристики и цена

Ferrari Enzo 2002 е лимитирана серия, наречена на името на основателя на италианската компания. Произведени са само 399 броя от тези купета, а цената им сега вече е скочила до 3 млн. долара.

Суперколата на Ferrari се задвижва от 6,0-литров V12 с 660 к.с. и 6-степенна роботизирана скоростна кутия. Ускорява до 100 км/ч за 3,4 секунди и може да развие 350 км/ч. Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е участвал активно в създаването на автомобила. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ