Не е истина какво се случва с електромобилите Tesla под дъжда на пътя ВИДЕО

  • 16.07.2020 10:20 /
  • 20314 /
  • 0
Не е истина какво се случва с електромобилите Tesla под дъжда на пътя ВИДЕО

Електромобилите Tesla не престават да учудват. Несъмнено тези американски машини са водещи по отношение на запаса си за пробег, но явно заради това е трябвало да бъдат жертвани основни понятия за качество. Например, Model 3 се страхува от дъжд и просто се руши под въздействието на водата.

Именно на това е бил свидетел американец, който карал този модел при силен дъжд. Разбира се, на пътя се образували дълбоки локви. Но като правило автомобилите нямат проблеми с тях. В дадения случай, в един момент задната броня, която заема значителна част, просто паднала.

В сухо време нищо подобно не се е случвало, но в началото собственикът на електромобила дори си помислил, че е попаднал в катастрофа. Той прегледал видеозаписа от задната камера, на което се виждало, че колата не е устояла пред натиска на стихията.

Нова Tesla бе смачкана при катастрофа, но се случи нещо изумително ВИДЕО

Поради специфичната конструкция на задната броня на Model 3, формата й образува своеобразен „джоб“. Когато мощна струя вода попадне в него, опорите (очевидно не са достатъчно силни) не издържат и бронята просто пада. Интересното е, че този проблем не е отстранен след момента на дебюта на електромобила Tesla Model 3 през 2016 година.

Собственикът се свързал с Tesla, за да съобщи за повредата, разчитайки на подходящо обслужване. Но да убеди мениджъра в правотата си си не било лесно - той отказал да поеме отговорност и да компенсира щетите.

Сравниха Tesla Model X и Lamborghini Urus в яростна драг битка ВИДЕО

По-късно представители на производителя все пак са признали наличието на характерния проблем и се съгласили да покрият разходите. Оказало се също така, че това не е първият подобен случай и по-рано други собственици на Model 3 също са губили задни брони, докато карат в дъжда. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ