Не е истина как автопилотът на Tesla се обърква по заснежените улици ВИДЕО

  • 20.11.2022 12:50 /
  • 9176 /
  • 0
Не е истина как автопилотът на Tesla се обърква по заснежените улици ВИДЕО

Tesla продължава да усъвършенства системата си за автопилот. Версията Full Self-Driving, която в момента е в процес на окончателно бета тестване, получи много критики поради редица недостатъци. Една от тях е неспособността на автомобила да се ориентира по заснежен път.

Собственик на канала в YouTube "Bruce The Model 3", който живее в Едмънтън (Канада), е демонстрирал нагледно как се държи електрическият автомобил на американската марка по такива пътища.

Мъжът е управлявал своя Model 3 точно след първия снеговалеж. Той включва FSD и решава да провери работата му при такива условия. Уви, системата не се е доказала.

Уникално: Германци създадоха 6-тонен танк от Tesla Model 3 ВИДЕО

Заради липсата на маркировка, автопилотът постоянно се е обърквал. Взимането на завои се е оказало особено трудно, тъй като системата започнала да върти волана хаотично.

Освен това, поради липсата на обичайните ориентири, Теслата постоянно се накланяла към дясната страна на пътното платно. Също така автомобилът не е взел под внимание полосите, създадени от предишните участници в движението.

ВИДЕО запечата как хакер отключи "защитената" Tesla с помощта на лаптоп

Първоначално мъжът се опитва да коригира автопилота и да му помогне да се адаптира към зимните условия. Но след като системата едва не предизвикала инцидент при влизане в завой, собственикът на електромобила поел контрола над управлението.

След края на пътуването той отбеляза, че бета версията на системата Full Self-Driving все още се нуждае от доработка и не е безопасно да бъде предоставена за общо ползване.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ