Назоваха нещата, които най-много дразнят шофьорите

  • 07.11.2019 9:50 /
  • 1787 /
  • 0
Назоваха нещата, които най-много дразнят шофьорите

В резултат на проучване на повече от пет хиляди шофьори, мъже и жени, на възраст от 18 до 55 години, чуждестранни автомобилни специалисти са изяснили от какво най-много се дразнят водачите по пътищата.

По време на проучването са били откроени 7 фактора, към които шофьорите се отнасят с особена неприязън.

Основните грешки на шофьорите в случай, че ги спрат катаджии

Повечето шофьори се дразнят от неправилното паркиране на други водачи, при което се заема твърде много място или се пречи на автомобили и пешеходци. На второ място е неспазването на лентата за движение, а на трето - честите престроявания на пътя.

Петицата на основните дразнители за шофьорите също така включва непропускане на линейки и безпричинни звукови сигнали, които се възприемат на пътя като крясъци или псувни.

Колко трябва да плащат шофьорите, докато пътуват през държави от ЕС

Освен това шофьорите се дразнят от силната музика в съседните автомобили, която не може да бъде заглушена дори и при затваряне на прозорците.

Най-малко водачите се дразнят от неспазването на ограничението на скоростта. В условията на тежки и често необосновани ограничения на скоростта до 40-50 км / ч, превишаването на лимита не представлява опасност за другите, ако не е придружено от последващи нарушения, според тях. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ