Най-евтиният европейски електромобил излезе на пътя СНИМКИ

  • 05.02.2021 9:20 /
  • 2345 /
  • 1
Най-евтиният европейски електромобил излезе на пътя СНИМКИ

Латвийската компания Dartz Motors, основана през 2008 г., е специализирана в производството на луксозни джипове и бронирани превозни средства. Тя се е доказала добре на пазара и е търсена сред богати клиенти със специфични предпочитания.

Вероятно производителят се е почувствал ограничен в този сегмент и е решил да обхване още един, популярността на който нараства всеки ден.

Става въпрос за сегмента на електромобилите, който се попълва с нови модели почти ежедневно. Латвийската компания иска да се присъедини към световната тенденция и подготвя малка електрическа кола, наречена Freze Nikrob EV.

Моделът е предназначен за европейския пазар. Корпусът на автомобила е ъгловат с остри линии и почти вертикална задна част. Също така заслужават внимание стилната оптика, бронята с мрежеста вложка, широката линия на стъклата и малките колела.

Президентът на Тoyota предупреди за голяма опасност свързана с електромобилите

Известно е, че компактният хечбек Freze не е разработен от нулата, той е базиран на електрическия автомобил Hongguang Mini EV от китайския автопроизводител Wuling. Вследствие на това електромобилът има мощност от 17,4 к.с. и акумулаторна батерия от 13,8 кВтч, която осигурява пробег от 190 км след зареждане.

Този ресурс е напълно достатъчен за ежедневни пътувания из града. Дори това да е прекалено оптимистичен показател от китайския производител. Максималната скорост е 100 км / ч.

Пускат електромобил, който не се нуждае от зареждане и може да измине 1600 км СНИМКИ

Цената на Dartz Freze Nikrob EV започва от 10 000 евро, което го прави най-евтиният в Европа. Кога електрическата кола ще започне да бъде произвеждана серийно и ще излезе на пазара все още не се съобщава. В Китай цената на Wuling Mini EV започва от 4500 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Чик-чирик
    07.02.2021 4:07
    Кола, която тежи поне един тон с батерията и с мощност 17 к.с. може да рзвие 100 кмчас само насън и по нанадолнище.