Най-големият кросоувър на Audi влиза в продажба СНИМКИ

  • 28.07.2022 9:50 /
  • 4678 /
  • 0
Най-големият кросоувър на Audi влиза в продажба СНИМКИ

Audi Q6 е най-големият кросоувър в гамата на компанията. Въпреки приликата в името, той няма нищо общо с електромобила Q6 e-tron.

Автомобилът е изграден върху платформата MQB и засега ще се предлага само на китайския пазар. Компанията вече е открила предварителна поръчка за новия автомобил.

Кросоувърът е проектиран в традиционния за този сегмент стил и е получил типични за марката Audi елементи. Те включват решетката на разиатора Singleframe, светодиодни фарове, свързани с тънка лента, броня с голям въздухоуловител и 21-инчови черни джанти.

Дължината му е 5099 мм, а междуосието - 2980 мм. Широчината и височината са съответно 2014 и 1784 мм.

Автомобилът ще се предлага в конфигурации с шест и седем места. Седалките са с вентилация, масаж и отопление. Включени са 12,3-инчово цифрово арматурно табло и 10,1-инчова мултимедийна система.

Крадец проникна в Audi Q7 и няма да повярвате какво се случи СНИМКИ

За климатичната инсталация е предвиден отделен 8,6-инчов дисплей. Има и аудиосистема Bang & Olufsen с 14 високоговорителя, прибиращи се поставки за чаши, поставка за телефон и щори за задните пътници.

Audi Q6 се предлага в няколко версии. Моделът 45TFSI ще се предлага с 2,0-литров четирицилиндров двигател с мощност 262 к.с. и 400 Nm въртящ момент.

По-мощният 50TFSI се предлага с 2,5-литров шестцилиндров двигател с 295 к.с. и 500 Nm въртящ момент.

Зрелищно ВИДЕО: Кен Блок повтори класическа реклама на Audi

И двата агрегата са съчетани с автоматична трансмисия и задвижване на всички колела quattro. Цената на новия автомобил варира от 74 до 96 хил. долара.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ