Най-бързият суперавтомобил на планетата излезе на пътя ВИДЕО

  • 29.01.2022 9:50 /
  • 40410 /
  • 1
Най-бързият суперавтомобил на планетата излезе на пътя ВИДЕО

Компанията Devel Motors показа видеоклип на хиперавтомобила Sixteen, който преминава изпитания по обществени пътища в Италия.

Мнозина все още смятат проекта за хиперавтомобил с мощност 5007 конски сили за мистификация, която никога няма да се превърне в реалност. Концептът е представена през 2013 г., а разработката е започнала още по-рано - през 2008 г.

Изглежда обаче, че колата ще се превърне в реалност. Производителят публикува в YouTube видеоклип, показващ тестово шофиране на хиперавтомобила по магистрала.

Потребителите в мрежата веднага започнаха да гадаят коя от трите версии на хиперавтомобила производителят е пуснал по обществените пътища.

Избраха най-красивата хиперкола в света СНИМКИ

Devel Sixteen е заявен три варианта. В базовата версия хиперавтомобилът е оборудван с V8 двигател с мощност 1500 конски сили.

В по-мощната "средна" версия е планиран V16 с мощност 3000 к.с.

Топ версията е с обявена мощност от 5007 конски сили. Двигателят е оборудван с 4 турбокомпресора и развива въртящ момент от 5094 Нм. Максималната скорост, която хиперавтомобилът може да развие на пистата във върховата си версия, е 515 километра в час.

Миналата седмица Devel Motors публикува видеоклип, в който се вижда как Devel Sixteen е заснет по време на тест на състезателна писта. В описанието се посочва, че видеото е на базовата версия с V8 двигател с 1500 к.с. Не е известно кой вариант на хиперавтомобила е заснет в новото видео.

Базовата и средната версия, предназначени за обществени пътища, ще бъдат оборудвани със скоростна кутия с два съединителя. Версията за писта ще бъде оборудвана със скоростна кутия, която се използва при конструирането на драгстери.

Представиха гръцка хиперкола с мощност 3 107 к.с. и удивителна цена СНИМКИ

Devel Motors е много активна в социалните медии, като информира потенциалните си клиенти за напредъка на разработката.

Компанията приема предварителни поръчки, но към днешна дата срокът за доставка е осем месеца. И това е без да се отчита времето за завършване на разработката и тестването.

Цената на базовата версия на Devel Sixteen е 1,6 милиона долара. Версията от второ ниво с двигател V16 ще струва 1,8 млн. долара. Топ версия с V16 и четири турбокомпресора за шофиране на писта ще струва 2 млн. долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Гого
    29.01.2022 21:07
    Предните фарове не свтят.