Милионер създаде всъдеход с 40-сантиметров просвет и V8 двигател (СНИМКИ)

  • 23.02.2019 11:20 /
  • 13230 /
  • 0
Милионер създаде всъдеход с 40-сантиметров просвет и V8 двигател (СНИМКИ)

Компанията Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG), собственост на американския милионер и режисьор Джеймс Гликенхаус, показа изображения на серийната версия на всъдехода Boot. В същото време, производителят представи и версия с четири врати, обяснявайки, че всичките пет автомобила с две врати вече са разпродадени. Включително машина със съсезателна спецификация, която обаче може да се движи на обикновените пътища.

Джипът, който е с капацитет до четирима души, е оборудван с компресорна "осмица" с мощност 659 конски сили от Chevrolet Corvette Z06. Пътният просвет на SCG Boot е 394 милиметра, а окачването е 508 милиметра.

Топ 5 на най-надеждните кросоувъри в света (СНИМКИ)

Общо Scuderia Cameron Glickenhaus планира да направи 17 екземпляра Boot. Всеки от тях струва от 287 500 долара.

Превърнаха стар Volkswagen в невероятен всъдеход (СНИМКИ)

Всъдеходът може да бъде поръчан в бронирана версия със защита от шесто ниво (издържа на изстрел от автомат M16 и автомат Калашников), както и състезателна версия за Baja 1000. Закупуването на последната осигурява техническа поддръжка от Scuderia Cameron Glickenhaus.

През пролетта на 2018 г. ръководителят на компанията Джеймс Гликенхаус обяви, че през 2020 г. възнамерява да извърши трансконтинентално пътешествие с автомобила Boot. Началната точка ще бъде Таймс Скуеър в Ню Йорк. От там, всъдеходът ще премине през Беринговия проток, който той ще пресече на специално проектиран надуваем понтон. По-нататък маршрутът ще минава по трасето "Колима" и Трансибирската магистрала. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ