Mazda представи най-мощния сериен автомобил в историята си ВИДЕО

  • 10.03.2022 10:50 /
  • 14781 /
  • 0
Mazda представи най-мощния сериен автомобил в историята си ВИДЕО

Компанията Mazda показа новия кросоувър CX-60, разработен за японския, австралийския и европейския пазар. Създаден върху изцяло нова платформа със задвижване на задните колела, той е най-мощният сериен автомобил в историята на японската марка.

Дължината на кросоувъра е 4745 мм, широчината - 1890 мм, височината - 1670 мм, а размерът на междуосието на автомобила е 2870 мм.  Mazda CX-60 има предно окачване с двойни амортисьори, както и традиционните стойки McPherson.

Новото шаси е с надлъжно разположение на двигателя, както и с възможност за използване на различни видове загрегати и постоянно задвижване на всички колела. Кросоувърът CX-60 е първата Mazda с хибридно задвижване с възможност за зареждане на батериите от външни източници на енергия PHEV.

Той включва 2,5-литров атмосферен бензинов двигател от линията SkyActive-G, тягова батерия с капацитет 17,8 киловатчаса и компактен електромотор, интегриран в чисто нова осемстепенна автоматична скоростна кутия.

Нова Mazda в ретро стил удиви с дизайна си СНИМКИ

Заедно агрегатите развиват 327 к.с. и 500 Nm въртящ момент. Големият кросоувър може да ускори до "стотица" за 5,8 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч. Твърди се, че пробегът само на електричество е 63 км.

Освен това моделът ще има вариант с новия 3,0-литров бензинов шестцилиндров двигател e-SkyActive X и 3,3-литров шестцилиндров дизелов агрегат e-SkyActive D.

Автомобил Mazda бе силно обгорен, но се случи нещо изумително ВИДЕО

И двата двигателя работят в комбинация с 48-волтов стартер-генератор, използвайки "умерена хибридна" технология. Характеристиките на двигателите ще бъдат обявени по-късно.

Що се отнася до наличните опции, Mazda CX-60 ще се предлага с виртуален приборен панел, информационно-развлекателна система с 12,3-инчов екран и прожекционен дисплей, камери за кръгово виждане, адаптивен круиз контрол, функция за поддържане на лентата и наблюдение на слепите зони.

Европейските продажби на Mazda CX-60 ще започнат през лятото на 2022 г. Цените на хибридната модификация на кросоувъра варират от 47,4 до 52,9 хил. евро. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ