Mazda показа на ВИДЕО новия европейски кросоувър CX-60

  • 12.02.2022 11:50 /
  • 7459 /
  • 1
Mazda показа на ВИДЕО новия европейски кросоувър CX-60

"Създаден, за да се влюбиш в шофирането" е слоганът, който японският автомобилен производител използва, за да обяви нов кросоувър за европейските пазари.

Mazda CX-60 е напълно нов модел, който ще се предлага с plug-in хибридно задвижване. Премиерата на новия автомобил ще се състои на 8 март.

Към момента е известно, че CX-60 е кросоувър от среден клас, изграден върху платформа, предвиждаща надлъжно разположение на двигателя и задвижване на задните колела.

Нова Mazda в ретро стил удиви с дизайна си СНИМКИ

Хибридният задвижващ агрегат е базиран на 2,5-литров бензинов двигател, подпомаган от електромотор. Очаква се агрегатът да има мощност от повече от 300 к.с.

Освен това гамата двигатели ще включва редови шестцилиндрови двигатели - бензинов Skyactiv-X и дизелов Skyactiv-D, като и двата ще са с 48-волтов стартер генератор.

Автомобил Mazda бе силно обгорен, но се случи нещо изумително ВИДЕО

Известно е, че след CX-60 на европейските клиенти ще бъде предложен 7-местният CX-80. През следващите две години той трябва да разшири гамата на марката. В САЩ Mazda ще предлага още два нови модела - CX-70 и триредовия CX-90, които ще се различават значително от европейските кросоувъри. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • FYB
    13.02.2022 20:00
    Ако нчкой е видял нещо на това видео, моля да съобщи!