Лишават Audi от стратегическо преимущество

  • 08.11.2018 9:20 /
  • 1342 /
  • 0
Лишават Audi от стратегическо преимущество

Audi може да загуби ролята на водещ изследователски център на Volkswagen Group, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на собствените си източници. Немският концерн обмисля възможността за сътрудничество в областта на автономните системи и електромобилите с други производители на автомобили.

На 16 ноември Херберт Дис, шеф на Volkswagen Group, ще представи на Съвета на директорите стратегически план за развитие на концерна за следващите 10 години. В него се говори за сътрудничество с други компании в сферата на модерните технологии.

Защо това е нужно на Фолксваген? На първо място, за да се спестят пари за разработване. Миналата година немският автомобилен гигант изразходва около 13,1 млрд. долара за изследвания. Като цяло, въпросът за намаляването на разходите са много важни за него. Особено след като той още не се е възстановил от "Дизелгейт".

Шефът на Volkswagen вещае трудно бъдеще за немските авто компании, ето защо

Volkswagen Group отказа да коментира информацията, че Audi ще престане да бъде неговият "иновационен център", като съветват да се изчака следващото съвещание на Съвета на директорите. От своя страна, от Audi също не казват нищо конкретно.

"Ройтерс" смята, че 10-годишната стратегия на развитие на Volkswagen предвижда засилване на сътрудничеството с Ford. Възможно е германците да получат дори достъп до автономната система за управление на компанията Ford срещу определена сума. С американците ще бъде постигнат и обмен на технологии за производството на електромобили.

Audi олекна с €800 милиона заради "Дизелгейт"

Audi в продължение на много години поред е един вид изследователски център на концерна Volkswagen. Между другото, именно инженерите на тази компания създадоха софтуера, който скриваше реалните показатели за нивото на емисиите на вредни вещества в дизеловите автомобили. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ