Шефът на Volkswagen вещае трудно бъдеще за немските авто компании, ето защо

  • 21.10.2018 11:20 /
  • 9072 /
  • 3
Шефът на Volkswagen вещае трудно бъдеще за немските авто компании, ето защо

Поради новите правила за нивото на емисиите на вредни вещества на автомобилите и забраната на дизеловите автомобили, немските компании може да отпаднат от групата на лидерите на автомобилната индустрия през следващите години. Такова изявление бе направено от генералния директор на Volkswagen Хърбърт Дис.

Вероятността германските производители на автомобили вече да не бъдат сред лидерите на автомобилната индустрия след 10 години Дис оценява на 50:50.

"Немските автомобилни компании могат да повторят съдбата на Детройт и Торино. По-рано тези градове бяха считани за най-големите световни центрове за производство на автомобили. Сега тяхната роля в това е минимална. Страхувам се, че може да ни постигне подобна участ. 50% е вероятността събитията да се развиват в тази посока ", каза Дис.

Дис смята, че плановете на ЕС за намаляване на емисиите на CO2 са твърде амбициозни и прибързани. Те не вземат под внимание реалната ситуация.

Припомняме, че неотдавна Европейският съюз взе решение да намали емисиите на CO2 на автомобилите с 40% до 2030 г. След като VW Group обяви, че поради тази причина ще трябва да уволни 100 000 души, министрите на околната среда на страните от ЕС се съгласиха на 35%. Въпреки това, производителите на автомобили все още вярват, че това е твърде висока цифра. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • d,t.
    21.10.2018 16:21
    разработете батерии за много голям пробег и ел.автомобили - какво чакате? да падне тавана ли ?
  • Dirk Struan
    21.10.2018 17:53
    Немските автомобилни компании спят. Те не искат да правят батерии, нямат технологии за това. Чакат на корейци китайци и японци за батерии, а те са основните технологии на бъдещите автомобили. Ми естествено ще загинат.
  • ИВ.
    21.10.2018 23:29
    А вие четохте ли за "екологичноста " при производството на батериите и енергоемкоста при производството на соларите и съответно цените им?