Кой прозорец на колата да разбием, ако се е заключила, а ключовете са вътре

 • 27.12.2018 14:04 /
 • 9234 /
 • 4
Кой прозорец на колата да разбием, ако се е заключила, а ключовете са вътре

В мрежата се завъртяха съвети от неназовал се специалист по разглобяване на коли за части и продажбата им, които трябва да помогнат на шофьори, чиито коли са се заключили, а ключовете са останали вътре.

Следващата част от нежелания сценарий е, че в колата не може да се проникне по друг начин, освен ако не бъде счупен някой от прозорците, тъй като това излизало по-евтино отколкото разбиването на ключалката. 

Но как да не се допусне грешка при избора кое стъкло да бъде разбито. 

Кои са грешките на повечето автолюбители? 

5 смъртоносни грешки при нощното шофиране

"За тези 5 години, през които се занимавам с авточасти на старо, вече съм продал над 300 автомобилни стъкла. Една от причините да ги купуват клиентите са опитите им да отворят автомобила, когато са си забравили ключовете вътре. Повечето от тях бяха сгрешили в избора кое стъкло да пожертват", споделя специалистът.  

Според него повечето шофьори кой знае защо си мислят, че трябва да се разбива неподвижното малко триъгълно стъкло на някой от задните врати. Така те допускат сериозна грешка. Каква е тя? 

Защо трябва да си забраните да държите в колата дребни пари

Поне 90% от автолюбителите смятали, че малкото триъгълно стъкло е по-евтино от големите. Но се оказва, че не е така. Освен това в магазините е много по-лесно да се намери голямо стъкло, отколкото малко триъгълно. 

Ето защо, съветва специалистът, преди да тръгнете да разбивате, което и да било стъкло направете справка кое върви най-евтино. Според него има разлика дори в цените на задно ляво и задно дясно, което не било по-евтино от лявото, но по-трудно се откривало в магазините. най-евтино./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • бачо Кольо
  27.12.2018 14:51
  Е ключарите за кво са ?И те ядат хляб!
 • Jkojo
  27.12.2018 16:11
  Аз бих счупил предното или ако не ме мързи ще се кача да взема резервните ключове, много поучаваща статия, браво!
 • Дядо Каракоч
  28.12.2018 8:15
  Изводът е: Ключът в стиснат в ръката, акълът на мястото си, а не някъде отзад, например.
 • Starija hush
  05.01.2019 3:29
  Nai eftino e pod kolata do maflera imam rezerven klu4 varzan s tel. + drug klu4 vyrzan s tel pod mene do vhodnata vrata.Legam vzemam klu4a otvaram vratata i pak go zavarzvam obratno.Ako izvikam policia te otvarat no trebva da plata $135 za otvaraneto.A rezerven klu4 e samo $1.50.