Кола демонстрира бъдещето на паралелното паркиране ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/kola-demonstrira-badeshteto-na-paralelnoto-parkirane-video Auto.blitz.bg
Кола демонстрира бъдещето на паралелното паркиране ВИДЕО

Притежаваната от SAIC автомобилна марка IM Motors продължава да демонстрира възможностите на напълно управляемото цифрово шаси, което е в основата на електрическия лифтбек IM L6, представен през 2024 г.

Публикувано в мрежата видео на експериментална модификация на модела показва способността да се улесни успоредното паркиране за начинаещи шофьори или в тесни пространства.

За да направи това, колата е научена да достига странично в определената зона, използвайки метода на синхронизирано въртене на предните и задните колела в противоположни посоки. Изглежда впечатляващо, макар и все още да не е автономно: електрониката се подпомага от седнал вътре човек, шоуто започва едва след като той завърта волана.

Разглобиха двигател на Honda Civic с пробег 400 000 км, ето какво е положението ВИДЕО

Трябва да се отбележи, че IM Motors далеч не е единствената компания, която експериментира с подобни решения. Например Hyundai Mobis от няколко години работи върху модули e-Corner, които заместват окачването и спирачната система на автомобила и позволяват маневриране в много тесни пространства.

Горещи

Коментирай