Разглобиха двигател на Honda Civic с пробег 400 000 км, ето какво е положението ВИДЕО

https://auto.blitz.bg/novini/razglobiha-dvigatel-na-honda-civic-s-probeg-400-000-km-eto-kakvo-e-polozhenieto-video Auto.blitz.bg
Разглобиха двигател на Honda Civic с пробег 400 000 км, ето какво е положението ВИДЕО

Honda са едни от най-надеждните автомобили на планетата. Отнасяйте се правилно с вашата Honda, с редовна поддръжка и добри навици на шофиране, и няма съмнение, че ще издържи стотици хиляди километри.

Този конкретен двигател на Civic е изминал приблизително 250 000 мили или около 400 000 км, преди да бъде сменен, и все още изглежда невероятно чист отвътре.

Каналът в YouTube I Do Cars разглоби този 1,7-литров четирицилиндров атмосферен D17 двигател от Honda Civic от 2003 г., за да види как пробегът се е отразил на работата на двигателя. Въпреки че се нуждае от очевидна поддръжка, ангренажният ремък отдавна е износен, повечето части, включително главите и буталата, са в отлично състояние.

Разбира се, работата на двигател с такъв пробег ще причини известно износване, независимо колко добре е третиран. Въпреки че смените на маслото изглежда са били постоянни, все още има вертикално износване на стените на цилиндъра, както и значително износване на основните и биелните лагери.

Ерик, водещият на канала, също намира отломки, които по странен начин са заседнали в работното колело на водната помпа. Малко по-надълбоко, той откри причината, поради която този двигател въобще се е повредил: лошо уплътнение на главата.

Представиха уникална суперкола, създадено напълно според желанията на купувача ВИДЕО

Според Ерик, тези двигатели могат да изминат голям пробег с лошо уплътнение на главата, което вероятно се е случило с този двигател. Освен проблемите с охлаждащата течност, агрегатът явно е работил добре. Това се доказва от здравите вътрешни части.

Разбира се, собственикът може просто да възстанови повърхността на главата и да смени уплътнението на главата. Но предвид пробега, да смени целия двигател вероятно е добро решение.

 

Горещи

Коментирай