Класация на автомобилните марки, от които собствениците са най-доволни

  • 06.02.2021 8:50 /
  • 20178 /
  • 0
Класация на автомобилните марки, от които собствениците са най-доволни

Американското издание Consumer Reports публикува рейтинг на автомобилните марки, от които собствениците са най-много и най-малко доволни. 369 хиляди участници в проучването са оценили автомобилите си по пет фактора.

Списъкът с критерии, по които са оценени автомобилите, включва удоволствие от шофирането, комфорт (ниво на шум и плавност на движение), работа на на електрониката, вместителност на багажника и ниши за съхранение (американците се отнасят към това с голямо внимание) и съответствие на цената с качеството.

Според резултатите от допитването лидер в класацията е станала Tesla, въпреки че е получила пълните пет точки само за удовлетворението от шофирането. Собствениците са оценили комфорта на електрическите автомобили и работата на електрониката с четири точки, съхранението в салона - на три точки. Tesla получи само една точка в категорията цена-качество.

Каква е визията на най-евтиния кросоувър на Tesla и на какво е способен ВИДЕО

Второто, третото и четвъртото място са заели американските марки Lincoln, Ram и Chrysler. И трите марки са оценени от собствениците с три точки за електроника, но затова пък шофирането и комфортът са оценени най-високо - с пет точки.

В петицата на лидерите влиза и Subaru, която не е получила пет точки в никоя категория, а най-ниската оценка от една точка е за мултимедийната система.

Уникално ВИДЕО: Полицейско преследване разсмя милиони в мрежата

Cadillac, Nissan и премиум дъщерното му дружество Infiniti са по-надолу в класацията на американското издание Consumer Reports. Собствениците са се оплакали от електрониката на Infiniti и са отбелязали също, че колите на японската марка са твърде скъпи. Освен това отделенията за съхранение са оценени само с две точки.

Toyota, която се превърна в най-популярната автомобилна марка, е заела 10-то място. Слабото място се е оказала мултимедийната система, а силната страна е управляемостта. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ