Как изглежда двигател на Toyota Camry с пробег от половин милион км ВИДЕО

  • 12.01.2023 12:50 /
  • 16297 /
  • 0
Как изглежда двигател на Toyota Camry с пробег от половин милион км ВИДЕО

Много малко хора поддържат автомобилите си в продължение на 500 000 км. Още по-малко хора харчат пари за ремонт на автомобил с такъв пробег и сериозен проблем с изгарянето на маслото.

Но собственикът на тази Toyota Camry от 2009 г. е един от тези редки хора и затова е отишъл отново в сервиза.

Тази Toyota Camry също е рядкост. Отвън тя може да изглежда като всяка друга бежова четирицилиндрова Camry, произведена през 2009 г., но е един от малкото автомобили от тази година, оборудвани с ръчна скоростна кутия.

Според автомеханиците от The Car Care Nut собственикът е искал ръчна скоростна кутия, намерил е този автомобил във Флорида и се е прибрал в Илинойс.

Шофьор измина с Toyota удивителен пробег и разказа какво се е случило с колата СНИМКИ

Оттогава насам се води внимателна документация за автомобила. Най-големият разход за тази Camry е бензинът. По време на експлоатацията му собственикът е сменил два комплекта съединители, четири комплекта гуми и три акумулатора.

С изключение на редовната поддръжка и няколко ремонта, всичко в тази Camry работи добре. Всичко в автомобила показва, че за него са полагани грижи.

Но ако собственикът е бил толкова придирчив по отношение на поддръжката, какво се е случило с двигателя, че е започнал да изразходва масло? Дали е просто износен от големия пробег?

Toyota представи новата си марка, ето какви модели ще произвежда СНИМКИ

Според The Car Care Nut проблемът с изгарянето на маслото не е свързан с възрастта на двигателя, а с лоши бутални пръстени. 2,4-литровият четирицилиндров двигател на Toyota 2AZ-FE има проблеми с изгарянето на маслото от самото начало.

Издаден е бюлетин за техническо обслужване относно проблема, който засяга и други модели на Toyota и Scion, както и Camry от 2007-2011 г.

Решението е да се замени късият блок и да се възстанови двигателят с нови бутални пръстени и бутала, което клиентът прави. Може да изглежда странно да поставите нов/ремонтиран двигател в четиринадесетгодишно Camry с половин милион километра пробег.

Цената на ремонта би могла да бъде добра първоначална вноска за ново Nightshade Special Edition Camry. Но ако ви харесва да превключвате предавките на Camry с ръчна скоростна кутия, къде другаде ще намерите заместител?  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ