Шофьор измина с Toyota удивителен пробег и разказа какво се е случило с колата СНИМКИ

  • 04.12.2022 11:50 /
  • 5884 /
  • 1
Шофьор измина с Toyota удивителен пробег и разказа какво се е случило с колата СНИМКИ

В САЩ е открита феноменално надеждна Toyota Tacoma от 2008 г. Пикапът е изминал около 1,8 милиона километра без сериозни повреди, съобщава The Drive.

На километража на автомобила е застинала цифрата 999 999 мили (1,6 милиона км). Собственикът не го е нулирал, но сега използва бордовия компютър, за да изчислява пробега.

Собственикът на този пикап е заявил, че дори след 14 години употреба той все още е в отлично техническо състояние. Това е така, защото автомобилът е бил обслужван своевременно и са използвани само оригинални части.

Освен това, собственикът не е сменял автомеханиците и Tacoma е обслужван през годините в един и същ сервиз.

Според неговите думи, специалистите от сервиза са поставяли в пикапа масло на на всеки 8000 мили (13 000 км). На пикапа са сменяни също ангренажната верига и водачите, алтернаторът и съединителят.

Но двигателят си е останал оригиналния. Това е 2,7-литров четирицилиндров двигател с мощност 159 к.с., съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия.

Откриха Toyota Corolla от 1969 г. в идеално състояние и с интересна история СНИМКИ

Собственикът на Tacoma отбелязва, че пробегът всъщност е по-висок от показания на километража. Той е 1,1 милиона мили (1,77 милиона км). Мъжът използва бордови компютър, за да определя броя на километрите.

Но скоро няма да му се налага да го прави, тъй като пикапът ще бъде оборудван с нов приборен панел. Затова можем да очакваме още впечатляващи показатели.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Джоган 157
    04.12.2022 17:27
    По време на социализЪма имаше доста шофьори на "ЗИЛ" "Стохилядници",с надписи на кабините,но не бях виждал ,такива между водачите на "ШКОДА",Макар,че много от тях минаваха по 200. 300 до 500 хил.км щото колите им не бяха съвеЦки.