Изумителен автомобил ще се опита да счупи рекорд за скорост (ВИДЕО)

  • 11.07.2019 9:20 /
  • 637 /
  • 0
Изумителен автомобил ще се опита да счупи рекорд за скорост (ВИДЕО)

„Блъдхаунд” – проект, който се занимава с разработка на свръхзвукови автомобили, подновява работата си. През декември миналата година бизнесът беше пред фалит, но британския предприемач Иън Уорхърст дава шанс за развитие, пише БиБиСи, цитиран от standartnews.com

В напълно обновения проект инженерите се надяват чрез сериозните инвестиции да достигнат скорости между 800 км/ч и 965 км/ч (500-600 мили в час). Първоначалните тестове ще започнат през октомври и ще се извършат в Южна Африка.

Впечатляващо: Lexus пуска не нова кола, ами.... разкошна яхта (СНИМКИ/ВИДЕО)

Целта е да се постигнат базови резултати, които ще помогнат да се счупи досегашния наземен рекорд за скорост от 1228 км/ч (763 мили в час), както и да се пречупи звуковата бариера. От екипа предвиждат това да се случи през 2020 г.

Този път свръхзвуковата кола няма да разчита на ракетен двигател, а на реактивен двигател, създаден от „Ролс Ройс”. Максималната скорост също така ще зависи от метеорологичните условия, допълнителни разработки, както и от бъдещи инвестиции.

BMW представи мотоциклета на бъдещето (СНИМКИ/ВИДЕО)

Настоящият рекорд за най-висока наземна скорост бе поставен през 1997 г. от пилотa Анди Грийн. Той ще вземе участие и в проекта „Блъдхаунд”. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ