BMW представи мотоциклета на бъдещето (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 04.07.2019 9:50 /
  • 7408 /
  • 0
BMW представи мотоциклета на бъдещето (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мотоциклетът BMW Motorrad Vision DC Roadster прилича на класически мотоциклет от баварската марка, но "предизвиква изцяло нови усещания при шофиране".

Подразделението за мотоциклети BMW Motorrad представи на събитието NEXT GEN два концепта - електрическата спортна кола Vision M NEXT, както и електрическия мотоциклет Motorrad Vision DC. И двете машини предсказват електрическото бъдеще на компанията.

Подобно на BMW Vision M NEXT, мотоциклетът Vision DC е изграден с оглед на историческите модели на марката и с мисъл за бъдещето. Както спортният автомобил, така и машината на две колела имат много композитни материали в структурата си, отпечатани на 3D принтер върху компоненти и рециклирани въглеродни влакна. Устройствата са цифрови, а осветлението - лазерно.

BMW показа на ВИДЕО безпилотен мотоциклет

За характеристиките на мотоциклета неговите създатели не дават информация, защото все пак е създаден само като визионерски прототип. Въпреки това, BMW разказа малко за конструкцията. Акумулаторната батерия за мотоциклета е интегрирана в силовата структура на рамата.

Киану Рийвс показа своята супер колекция от мотоциклети (ВИДЕО)

За охлаждане на батерията и машината отговарят мощни подвижни вентилатори, които променят позицията си в зависимост от това дали Vision DC е в покой или в движение.

При създаването на Motorrad Vision DC, пред BMW е стояла задачата не само да пусне модел с нулеви емисии, но и да запази цялостния стил на марката. Главният дизайнер на BMW Motorrad Едгар Хайнрих счита, че екипът от инженери се е справил със задачата./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ