Infiniti обяви важна новина за своето бъдеще

  • 14.03.2019 9:50 /
  • 4860 /
  • 0
Infiniti обяви важна новина за своето бъдеще

Високоуважаваната и у нас японска марка Infiniti, собственост на Nissan Motor, е създадена в края на 80-те години на миналия век специално за продажбата на премиум коли в Северна Америка. А през 2006 г. започна европейската „инвазия“ на марката като през следващите години марката навлезе из цяла Европа.

Компанията обяви, че напуска западноевропейския автомобилен пазар, но в същото време обеща да остане на изток в най-широкия географски смисъл на понятието.

Infiniti QX Inspiration - новият кросоувър с ел. задвижване на четирите колела (СНИМКИ/ВИДЕО)

Официалното изявление на автомобилопроизводителя потвърди последните слухове: в началото на следващата 2020 г., тоест 12 години след навлизането в Европа, Infiniti напълно прекратява дейността си в западноевропейския регион като част от обширен план за преструктуриране. В същото време, марката ще продължи да извършва продажби на дребно "до момента, в който ще бъде активиран преходният план за по-нататъшното следпродажбено, гаранционно и следгаранционно техническо обслужване на автомобилите".

Infiniti интригува със СНИМКА на новия си електрически кросоувър

Също така се съобщава за прекратяването на производството на модели Q30 и QX30 в средата на тази година в предприятието в британския Съндърланд. Освен това, от 2021 г., компанията приключва с дизеловите двигатели и преориентира моделите си към електрическото задвижване. Infiniti ще се съсредоточи върху производството на SUV и обещава да представи поне 5 нови модела за наричаните от автомобилния производител свои приоритетни пазари - САЩ и Китай през следващите пет години.

Големият Infiniti QX60 - комфортно пътуване за цялото семейство

И накрая, най-важното: оттеглянето от Западна Европа не означава оттегляне от Източна Европа, към която е част и нашата страна. Планът за преструктуриране на Infiniti предвижда по-нататъшно разширяване на присъствието на марката. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ