Илон Мъск шокира всички фенове на пикапа Cybertruck с това разкритие

  • 22.04.2020 8:39 /
  • 10886 /
  • 1
Илон Мъск шокира всички фенове на пикапа Cybertruck с това разкритие

Клиновидният дизайн на пикапа Cybertruck, представен през ноември 2019 година, бе доста спорен. Въпреки многозначните реакции, Tesla Motor получи над 600 000 предварителни поръчки за необичайния електрически автомобил.

Промените в дизайна обаче се оказаха неизбежни. 

По вода, както и по сушата 

Илон Мъск потвърди, че серийната версия ще бъде по-малка по размери спрямо прототипа, но в замяна обаче феновете на Cybertruck ще получат бонус, за който дори и не са мечтали. Електрическият пикап ще може да плува. 

Той наистина ще се превърне в автомобила на "Деня на страшния съд", ако си припомним, че той също така е и брониран. Естествено, колата няма да може да пресече Атлантика или Тихия океан. 

Но отговаряйки на въпрос на фенове на марката в Туитър, Илон обнадежди: "Сайбъртрък" ще може да плава известно време".

Наследството на Бонд

Въпреки битуващото мнение, радикалният стил на Cybertruck въобще не е взаимстван от средите на киберпънка, В основаната на концептуалната кола е заложен подводният Lotus Esprit, участвал във филма за агент 007 "Шпионинът, който ме обича". Илон Мъск купи тази кола през 2013 година за 1 милион долара. 

Затова не е учудващо, че серийният модел ще получи известна способност да плава. Освен това, Мъск също потвърди, че пикапът ще се доставя с термопомпа, подобно на модела Y.

Cybertruck ще може да преминава през дълбока вода без да бъдат нанасяни щети на електрониката и механиката. Автомобилът ще се превърне в истинска находка за собствениците си, които често се разхождат из дивата природа. 

С него ще могат да се пресичат ручей и дори реки с бавно течение по време на лов и риболов. Единственият нюанс в това е степента на управляемост. 

Народът очаква с нетърпение 

За съжаление серийният модел ще трябва да бъде чакан още. 

Tri Motor Tesla Cybertruck, която има три двигателя и пробег от 800 километра, ще започне да се произвежда едва в края на 2021 година. Цената му ще започва от 69 900 долара.

Най-достъпната базова версия с един двигател RWD и 400 километра пробег с едно зареждане ще излезе на пазара едва в края на 2022 година. Обявената цена е 39 900 долара.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • weq
    23.04.2020 15:34
    Хора с тези сиви букви на бял фон е голяма мъка да се чете, която и да е статия.