Автопилотът на Tesla спаси живота на шофьора

  • 27.04.2024 9:00 /
  • 3672 /
  • 0
Автопилотът на Tesla спаси живота на шофьора

Продуцентът от Северна Каролина Макс Пол Франклин каза, че автопилотът на Tesla е спасил живота му, след като инсулиновата му помпа се е повредила, причинявайки рязък спад на кръвната му захар.

Инцидентът станал на 2 април, когато Франклин се почувствал зле и се качил в своя Tesla Model Y. Той бързо активирал автопилота, който го отвел в спешното отделение във Вирджиния.

„Бях изумен от резултатите“, каза Франклин в своя X акаунт, „Колата измина експертно 13-милния път до болницата и се паркира, което ми позволи незабавно да потърся медицинска помощ.“

Франклин благодари на Илон Мъск и екипа на Tesla за разработването на тази животоспасяваща технология. Той сравни прехода към пълните възможности за самостоятелно управление на Tesla с прехода от функционален телефон към смартфон.

Мъск отговори на историята на Франклин, като изрази щастие, че автопилотът на FSD е помогнал в критична ситуация.

В коментарите обаче потребителите на X призоваха собствениците на Tesla да се обадят на линейка в такива случаи. Те отбелязаха, че може да се наложи медицинска помощ по пътя и влошаващото се състояние на Франклин зад волана е могло да изложи на риск други участници в движението.

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ