Honda разбива пазара със свой уникален електромобил

  • 09.09.2020 7:51 /
  • 18223 /
  • 1
Honda разбива пазара със свой уникален електромобил

Японската компания Honda представи субкомпактния електрически автомобил Honda, който ще влезе в продажба на 30 октомври. Моделът ще бъде оборудван с електрически мотор със 136 или 154 к.с. в зависимост от модификацията на инсталацията.

С едно зареждане четириместният електрически хечбек ще може да измине от 259 до 283 км. Цената на Honda ще бъде от 42,5 хиляди до 46,7 хиляди долара.
Планира се да се продават около 1000 от тези автомобили годишно, които ще бъдат първите в света, оборудвани с широкоъгълен панел с инструменти с пет екрана. Екранът, по-специално, ще може да показва изображения от смартфони.

ВИДЕО 18+ от салона на автобус е запечатало момента на страшна катастрофа

Автомобилът ще бъде оборудван с функция за разпознаване на глас, той ще почувства, че водачът се е качил зад волана и е включил запалването, за движение ще е достатъчно да смените предавката и да натиснете газта. 



Захранването ще се изключи автоматично, веднага щом водачът слезе от колата и затвори вратата. Огледалото и системата за обратно виждане са оборудвани с четири електронни камери, които показват висококачествени изображения на страничните екрани на контролния панел на автомобила.

Радиусът на управление на автомобила е 4,3 метра, което улеснява извършването на обратен завой на двулентов път. Специални камери и сензори помагат за лесното паркиране на автомобила в тесни пространства.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Хи хи
    09.09.2020 15:36
    Радиусът на управление начи