Honda показа бюджетен седан за 8 500 долара ВИДЕО

  • 29.08.2021 10:50 /
  • 2427 /
  • 1
Honda показа бюджетен седан за 8 500 долара ВИДЕО

Второто поколение на бюджетния седан Honda Amaze дебютира през 2018 г. Сега, три години по-късно, е дошло време за планиран рестайлинг.

Интересно е, че рестайлингът се е оказал избирателен. Например, базовата версия на евтиния седан на Honda е останала непроменена, докато други модификации са имали повече късмет.

Сега Honda предлага Amaze в три варианта - S, E, VX. Последните два са получили различна решетка на радиатора. Също така топ версията на седана има LED фарове за мъгла и различна графика на задните светлини. На задната броня има декоративна табелка.

Интериорът също е малко променен. Арматурното табло и панелите на вратите са декорирани в сребристо. Сребристи са също така обграждащите елементи на екрана на мултимедията и на климатика.

Има и нова тапицерия на седалките, както и покритие на ръчната скоростна кутия. Двойка въздушни възглавници и заден парктроник са включени в списъка на стандартното оборудване, а топ версията добавя круиз контрол и камера за обратно виждане.

Тази Honda е изминала 1,6 милиона км и при това с оригинален двигател СНИМКИ

От техническа гледна точка нищо не е променено. Honda Amaze все още се предлага с 1,2-литров бензинов двигател с мощност 90 к.с.

Вторият агрегат е 1,5-литров дизелов двигател с турбокомпресор и мощност 80 или 100 к.с. Купувачите могат да избират между петстепенна ръчна скоростна кутия или вариатор.

Представиха новата Honda Civic: Страхотна визия и много стилен салон ВИДЕО

Honda Amaze е модел, предназначен за индийския пазар. Тук цената на седана започва от 8500 долара за базовата версия. Цената на топ версията е 11 100 долара. Такъв бюджетен автомобил определено ще се хареса на купувачите и в други страни, но времето ще покаже дали компанията ще го предложи и на други пазари. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • шофер
    29.08.2021 14:07
    Талига на талигите. Зимъска не отлепя при 10° наклон. Ламарина с дебелина колкото кенче от бира, ръжда след 15 месеца, пластмаси, стъкла и прах - това представляват източните лагерници. Смех.