Представиха новата Honda Civic: Страхотна визия и много стилен салон ВИДЕО

  • 30.04.2021 8:50 /
  • 16772 /
  • 2
Представиха новата Honda Civic: Страхотна визия и много стилен салон ВИДЕО

Honda представи единадесетото поколение на седана си Civic седан. Екстериорът на новата кола е разработен в съответствие с новата философия на марката, чиято същност е формулирана чрез фразата „максимум човек, минимум автомобил“. Целият акцент е върху функционалността и простотата.

Новата Honda Civic 11 е станала по-ъгловата и е добавила 33 мм дължина (сега 4674 мм). Междуосието на модела е нараснало с почти 36 мм (до 2736 мм). Колата изглежда много строга и сериозна.

Предните колони на седана са леко преместени към задната част, като по този начин е удължен капака; линията на остъкляване е занижена.

Цялата оптика, включително светлините за паркиране, вече са светодиодни. Новият Civic изглежда по-атлетичен, но още повече промени се крият вътре.

Палитрата на каросерията на седана има осем цвята, три от които са нови: Meteorite Grey Metallic, Sonic Grey Pearl и Morning Mist Blue Metallic.

Радикално преработеният интериор е направен по нов за компанията начин: с тесен преден панел и свободно стоящ централен дисплей. Използвани са и по-качествени материали.

Най-забележимият елемент от интериора на Honda Civic 11 е мрежестата вложка на предния панел, зад която са скрити вентилационните отвори. Нивата на оборудване LX, Sport и EX се отличават със 7,0-инчов екран на таблото и мултимедиен сензорен екран със същия диагонал.

Най-добрият вариант на Honda Civic Touring е оборудван с 10,2-инчов цифров инструментален клъстер, 9,0-инчов мултимедиен дисплей и стерео система Bose с 12 високоговорителя. Интериорният дизайн е стилен и много лаконичен.

Вижте как 36-г. Honda Accord бе ускорена до максимална скорост ВИДЕО

Междувременно седанът се основава на предишната архитектура  Advanced Compatibility Engineering (ACE).

Шасито обаче е станалж по-твърдо и по този показател „единадесетият“ Civic надминава всички свои предшественици. Подменени са предна рамка, втулките, като освен това нови сферични шарнири са монтирани в предните подпори.

Окачването е калибрирано за по-голям комфорт. По този начин плавността на пътуването при преминаване на железопътните линии се е увеличила с 20 процента.

В допълнение към разликата в оборудването, новият Civic 2022 ще се различава и по двигателите. В нивата на оборудване LX и Sport седанът ще се предлага с 2.0-литров четирицилиндров агрегат с мощност от 160 конски сили, който ще работи с вариатор.

Седаните в изпълнение EX и Touring се задвижват от четирицилиндров турбо двигател със същия обем. Мощността му е 180 к.с. и също е с вариатор.

Вече в базовия вариант новият седан ще получи системата Honda Sensing, която съчетава работата на редица системи за подпомагане на водача.

Този градски автомобил на Honda чупи рекордите по поръчки ВИДЕО

Новите въздушни възглавници за водача и пътника отпред (трикамерна) по-добре контролират позицията на главата при определени видове сблъсъци, за да минимизират риска от сериозни мозъчни наранявания. Преди това те бяха инсталирани само на Acura TLX и MDX. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • A vasheto?
    02.05.2021 8:55
    Po neshto ot Accord i Insight. Spestili sa si dizaina...
  • Bob
    03.05.2021 1:20
    Тоя ретро дизайн в интериора е отвратителен.Прилича на дърта жигула.