Ето колко ще платите за смяна на батерията, ако имате Tesla

  • 31.07.2023 8:11 /
  • 30344 /
  • 0
Ето колко ще платите за смяна на батерията, ако имате Tesla

Смяната на батерията на електрически автомобил Tesla може да струва половината от цената на автомобила. Това съобщава изданието Insider, като журналистите на медията се позовават на доклад на компанията Recurrent, според който най-евтината батерия за Tesla струва 5 000 долара, като в тази сума не влизат разходи по самата смяна, пише Факти бг.

Интересното е, че при някои модели, като Model S и Model X, смяната на батерията може да струва до $20 000. Експертите отбелязват, че разходите за поддръжка на електрически автомобил зависят от версията на автомобила. Те твърдят още, че експлоатационният живот на батерията зависи от метода на зареждане и средата, в която е работил електрическият автомобил.

Авторите на публикацията са на мнение, че новата батерия за електрическа кола е скъпа, но батерията обикновено не трябва да се сменя много често. Да, Tesla има гаранция на батерията от 150 000 мили, или около 240 000 километра, или 8 години, което от двете настъпи първо. Според Recurrent електрическата кола обикновено се бракува преди батерията да се изтощи: след 320 000 километра в САЩ и 240 000 километра в Европа.

КОМЕНТИРАЙ