Ето какво се случва с напълно разредена електрическа кола ВИДЕО

  • 04.12.2020 9:20 /
  • 40190 /
  • 1
Ето какво се случва с напълно разредена електрическа кола ВИДЕО

Авторите на видеото, което ще ви покажем са проверили колко могат да изминат съвременните електрически градски автомобили с едно зареждане, както и как се държат електромобилите, когато батериите са напълно разредени.

Шест субкомпактни модела са взели участие в теста на канала в Youtube CARWOW: Honda E, Volkswagen e-up! Peugeot e-208, Vauxhall (Opel) Corsa-e, Mini Electric и Renault Zoe.

Renault Zoe се е оказал победител в теста за съответствие на декларирания от производителя пробег с реалния - неговият показател е 96 процента от декларираните (383 километра). А първият автомобил, който е спрял в състезанието е хечбекът Honda E, изтощил батерията си за 182 км, или 90 процента от заявения пробег.

Експерт изясни какво представлява най-евтиният електромобил в света ВИДЕО

Когато енергията в батерията е била близо до нула, Honda E е започнала да сигнализира на водача, напомняйки му за необходимостта от зареждане. Шофьорът се отбива от пътя и се насочва към най-близката станция за зареждане, когато колата показва запас от 1 миля (1,6 км). След като индикаторът паднал до нула, колата изминала още 14 мили, след което е издала алармени сигнали и автоматично е превключила на неутрална скорост,. принуждавайки шофьора да отбие.

После се е активирал режимът за паркиране. На водача му се е наложило да се обади на мобилната услуга за зареждане, да презареди батерията и да достигне до стационарната станция. Този епизод започва от 13:45 часа във видеото.

Вижте как електромобил се взривява по време на зареждане ВИДЕО

Сценариите са подобни за всичките шест електрически автомобила. Преди да достигнат нула, системите са предупредили водачите за изтощената батерия. След това, когато зарядът достигнал критична стойност, системата ограничавала мощността, принуждавайки водача да достигне до безопасно място. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Bеско Маринов-потния
    07.12.2020 15:06
    Единственото хубаво нещо на тези електрички е че са малки. Като им свърши тока,слагаш ги в раницата и продължаваш с градския транспорт,който върви с лошата нафта!