Вижте как електромобил се взривява по време на зареждане ВИДЕО

  • 05.09.2020 10:20 /
  • 67176 /
  • 3
Вижте как електромобил се взривява по време на зареждане ВИДЕО

Видео е заснело момента, в който електрическа кола е избухнала в зарядна станция. Инцидентът е станал в Китай.

Местните издания съобщават, че собственикът на червената кола е паркирал колата в южния китайски град Санмин и я е включил, за да се зареди. Според информацията, това, което остава от колата след експлозията, прилича на BAIC EX360.

Димът започва да излиза от електромобила малко след като е включен в мрежата. Собственикът бързо се е обадил на пожарната, която веднага е пристигна на мястото, за да потуши пожара.

Видеото, заснето от многоетажна сграда наблизо, показва как пожарният екип се опитва да потуши пламъците, като в този момент колата внезапно експлодира и панелите на каросерията се разпръскват навсякъде.

Всъщност най-добрият начин за контрол на пламъците на електромобил е да се поддържа директен и фокусиран поток върху батерията. Изглежда точно това са правили пожарникарите в случая.

Най-вероятно ще има разследване, свързано с инцидента и може би то ще помогне да се отговори на въпроса какво е причинило експлозията. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Ники
    06.09.2020 10:40
    Някой разправят че колите с АГУ много се взривявали.
  • 123
    06.09.2020 18:59
    Този пич да я беше изключил от контакта вместо/преди да вика пожарната...
  • Не ни правете на балъци!
    11.10.2020 9:44
    Как пък 3 секунди след взрива водна струя от маркуч започва да облива колата, а в нея няма ни седалки, ни тапицерия......... Нагласена работа и фейк нюз!