Електромобилът, който променя всичко: Премиера на Volkswagen ID.3 СНИМКИ

  • 12.09.2019 9:20 /
  • 9226 /
  • 0
Електромобилът, който променя всичко: Премиера на Volkswagen ID.3 СНИМКИ

Автомобилното изложение във Франкфурт е мястото на премиерата на електрическия VW ID.3, който се оказа един от най-очакваните електромобили за тази година.

Новата машина е не само забележителна, защото отваря цяла гама от напълно нови електрически автомобили, изградени на модулната платформа MEB, но има и мисия да повтори успеха на оригиналния VW Beetle.


Разбира се, не буквално. Новият електромобил на Volkswagen няма да достигне количествата на Beetle по никакъв начин - производствените мощности на компанията просто няма да могат да пуснат такъв огромен брой електрически автомобили. Но посланието на народната и достъпна кола е налично.

Във всеки случай, Volkswagen ID.3 има за цел да се превърне в най-масовия електромобил в света. Това се улеснява от огромен брой фактори, които се събират в една кола. Нека да разгледаме по-подробно новата машина.

Нека да започнем с дизайна. Независимо дали ви харесва неговият дизайн или не, VW ID.3 2020 изглежда модерен и като цяло не прилича на никой от другите Volkswagen.

Volkswagen показа иновациите в своя очакван електромобил ID.3 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Достатъчно футуристичен, но не прекалено, за да не уплаши по-неутралната публика. Тази тема продължава в интериора. Простият и ефирен преден панел е с минимален брой физически превключватели и 10-инчов сензорен екран.

А различни схеми на материалите използвани в салона ще го преобразят до неузнаваемост, ако не сте съгласни със скучната тъмна палитра. Основната версия получи 18-цолови джанти, сателитна навигация, отопляеми седалки и волан.

Нещо изумително се случва в САЩ с колите на Volkswagen от "Дизелгейт"

Volkswagen ID.3 2020 е сравнима по размери с Golf, но има необичайно голямо междуосие от 2765 мм.

Както беше съобщено по-рано, електрическият автомобил VW ID.3 ще получи три модификации. Базовата версия ще е с батерия с капацитет 45 кВтч (330 км), най-добрата - със 77 кВтч (550 км), а средната версия е въоръжена с 58 кВтч и резерв от мощност 420 км. Именно такава батерия ще получат електрическите автомобили, които първи, които ще излязат на пазара в специална модификация на VW ID.3 1ST edition.

Всички автомобили ще получат електродвигател с мощност 204 к.с., монтиран на задната ос. с 310 Nm въртящ момент, което ще осигури прилично ускорение до 100 км / ч. Вярно, компанията все още не го е уточнила, но е известна максималната скорост - 160 км / ч.

Бързото зареждане със зарядно 100 киловата обещава да увеличи запаса с 290 км за 30 минути. Компанията съобщава, че цената на базовия електромобил ще бъде от 30 хиляди евро. Бонус е новото лого на VW. Емблемата сега изглежда плоска и като че ли по-модерна. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ