Експертите избраха най-добрия автомобил на годината в Европа СНИМКИ

  • 16.12.2022 11:50 /
  • 31996 /
  • 2
Експертите избраха най-добрия автомобил на годината в Европа СНИМКИ

Европейският конкурс AUTOBEST 2023 определи победителите. Наградата Best Buy Car of Europe за 2023 г. беше присъдена на Renault Austral.

Автомобилът получи 14 937 точки от експертите. Това е много повече от класирания на второ място Opel Astra (13 986 точки). Само 53 точки по-малко получи Peugeot 308 на трето място.

"Нашият победител тази година представлява следващото ниво на марката Renault. Това е най-добрият продукт на френския производител с висококачествени материали, отлично качество на возене, впечатляващ дизайн и вероятно най-добрата технология за свързаност, която се предлага в днешните автомобили.

- Автомобилът разполага с изцяло хибридния двигател E Tech, един от предишните ни победители в категорията TECHNOBEST. От тазгодишните шестима финалисти Austral успя да впечатли повечето от съдиите", заявява Дан Варди, основател и ръководител на конкурса AUTOBEST.

През ноември членовете на журито на AUTOBEST тестваха автомобилите финалисти в изпитателния център OAMTC в Тисдорф, Австрия.

Завръщането на бюджетния бестселър: Показаха новия Chevrolet Aveo СНИМКИ

Същевременно, Hyundai Ioniq 6 стана носител на наградата ECOBEST 2023. Новият модел на Hyundai представлява нов електрически автомобил с пробег от над 600 км след зареждане.

"Идеите за ултра аеродинамика в наградения Hyundai Ioniq 6 издигат идеалите за ниско въздушно съпротивление на ново, различно ниво", казва Варди. Според него новият интелигентен Hyundai е автентична технологична кола, която напълно заслужено е победител в ECOBEST 2023.

Мощна суперкола на 23-г. бизнесмен е забелязана в Украйна СНИМКИ

Журито на AUTOBEST реши да не присъжда тазгодишната награда TECHNOBEST посветена на класическите автомобилни технологии.

Организацията AUTOBEST е създадена през 2001 г. За да спечели даден автомобил на AUTOBEST, той трябва да представлява най-добрата оферта за по-голямата част от европейските клиенти. Цената, дилърската мрежа, дистрибуцията на резервни части и гъвкавостта са най-важните критерии в процеса на гласуване.

Дизайнът и новите технологии също се превръщат в решаващ фактор при гласуването. AUTOBEST използва прозрачна система за гласуване със сложна матрица от 13 критерия, за да определи победителя.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • дидо
    16.12.2022 13:17
    дали са хубави се разбира след 10 г ...а тогава ще се окажат дефектни
  • бъчваря
    17.12.2022 14:29
    Тия награди вече девалвираха. Навремето имаше една награда-автомобил на годината. Днес раздават на всеки някаква наградка, да не би случайно да обидят спонсорите си.