Експерти назоваха най-добрите коли за възрастни шофьори (СНИМКИ)

  • 18.02.2019 10:56 /
  • 8250 /
  • 2
Експерти назоваха най-добрите коли за възрастни шофьори (СНИМКИ)

По-възрастните шофьори не трябва да ходят на работа всеки ден, но се нуждаят от кола, която може да осигури комфорт при дълго пътуване, в която можете да се поставят удобно детски  седалки по времето, когато се грижат за внуците си.

Преди всичко автомобилите за възрастни хора трябва да са безопасни, лесни за управление и удобни за сядане и лесни за излизане. 

Избраха десетте най-добри автомобила на годината

"За съжаление, много съвременни автомобили имат доста нисък профил, поради което по-възрастните шофьори трудно седят зад волана и излизат в края на пътуването", казва Дженифър Стокбъргър , директор на центъра за автомобилни тестове на неправителствената организация Consumer Reports. "Освен това сензорното управление, с което се оборудват новите модели,  може да бъде объркващо за шофьорите от всякаква възраст, особено за тези, които не принадлежат към "цифровото поколение", допълва тя.

Топ 5 на най-надеждните кросоувъри в света (СНИМКИ)

Базирайки се на тези особености, експерти са избрали автомобили с удобна височина за сядане, опростено управление, просторна и добре шумоизолирана кабина, удобни настройки на окачването, достойни характеристики за безопасност (по-специално системи FCW и AEB), добра видимост. Експертите предлагат топ 5 модела, подходящи за по-възрастни шофьори. 

Разбра се кои са петте най-надеждни автомобила

На пето място експертите са поставили Honda CR-V. Сред основните предимства на този автомобил са просторно багажно отделение, широки врати и добър набор от опции..

Subaru Outback е демонстрирал лесно влизане и излизане, а има и AWD в базовото оборудване. 

Kia Sorento е похвалена за лесно сгъващия се при необходимост трети реди седалки, удобните седалки на шофьора и пасажерите, комфорт при пътуване, простота на управлението. 

Hyundai Santa Fe е удостоен с второ място в рейтинга за обмисления вместим интериор, удобните седалки и управление, добра шумоизолация и FCW, AEB и BSW в спискъка на стандартното оборудване.

Най-добър за възрастните шофьори е посочен Subaru Forester. Сред предимствата му са - простота на достъпа в купето (експертите отбелязват, че това го прави отличен вариант и като семеен автомобил), удобно управление, образцова обзорност и добро ниво на оборудване.

Освен челната петица, специалистите препоръчват още: Subaru Ascent, Toyota Sienna, Infiniti Q70, Hyundai Sonata и Mazda CX-5./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Крали Марко
    20.02.2019 5:39
    и нито един европейски или американски-нещо мирише на реклама от лошите
  • бай Гъдю
    10.03.2019 18:31
    Нещо по-евтино няма ли да посочите?