Топ 5 на най-надеждните кросоувъри в света (СНИМКИ)

  • 12.02.2019 11:00 /
  • 26456 /
  • 1
Топ 5 на най-надеждните кросоувъри в света (СНИМКИ)

Американски експерти от Националния институт за безопасност по пътищата (NHTSA) и Застрахователният институт за пътна безопасност (IIHS) публикуваха рейтинг на автомобили с най-надеждните електронни системи за подпомагане на водача.

На първо място е водещият кросоувър Volvo XC90. Големият швед е получил най-много точки за патентованата система за аварийно спиране, която работи не само ясно и ефективно, но и взема предвид много фактори (включително траекторията на колоездачите и пешеходците), и прави това без никакви проблеми при всякакви метеорологични условия и през нощта. 

Собствениците на тези коли не искат да ги продават дори след 15 години експлоатация (СНИМКИ)

Второ място е за на Mercedes-Benz GLE с усъвършенствана полуавтономна система за управление. И не само това, интелигентната електроника може уверено да поддържа фронтално и странично разстояние. Кросоувърът може да открои специалния транспорт в автомобилния поток (например линейка) и да му даде път.

Разбра се кои са петте най-надеждни автомобила

На трето място е кросоувърът Lexus RX заради усъвършенстваната функция за следене на степента на умора на шофьора.  Тя постоянно анализира стила на шофиране по редица признаци и съответно ясно разкрива признаци на умора.

Четвъртата позиция е за кросоувър Audi Q7, способен да анализира ситуацията на пътя благодарение на системата "Audi Pre Sense City", а в случай на неактивност на водача, да активира аварийното спиране.

Немските експерти назоваха кои са най-надеждните употребявани автомобили (СНИМКИ)

Рейтингът затваря Acura MDX, оценен от експертите за технологията AcuraWatch. Тя включва адаптивен круиз контрол, системи за автоматично спиране, задържане в лентата за движение и предотвратяване на отклонение към банкета на пътя./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Адам Педала от Фейса
    12.02.2019 11:36
    А къде са хАмериканските таралясници?