Експерти назоваха кои автомобили са най-лесни за кражба

  • 22.03.2019 9:20 /
  • 17384 /
  • 0
Експерти назоваха кои автомобили са най-лесни за кражба

Никой не би се зарадвал да узнае, че колата му е открадната. Разбира се, автопроизводителите правят всичко възможно, за да предпазят автомобила ви от кражба. Предполага се и че закупуването на нова кола, е свързано с по-малко притеснения в тази връзка.

В много отношения това се улеснява от модерните технологии, които в същото време, обаче, допринасят за намаляване на нивото на защитеност. Британски експерти от нетърговската организация Thatcham Research, които изучават безопасността и защитеността на автомобилите, провериха 11 нови коли.

Защо автомобилите с безключово запалване се крадат по-лесно

Като цяло резултатите не са добри. Експертите са концентрирали вниманието си върху системата за безключов достъп, работеща на основата на предаването и приемането на радиосигнал. Съответно, той може да бъде прихванат, което допълнително позволява, при определени манипулации, да бъде получен достъп до превозното средство.

Тези вредни шофьорски навици съсипват колата преждевременно (СНИМКИ)

Audi e-tron quattro, Jaguar XE, Range Rover Evoque и Mercedes B-class са се представили по най-добрия начин в рамките на теста. Тези автомобили използват надеждни и добре защитени радиоканали за предаване на данни.

Според експертите от Thatcham Research, слаба защита срещу прехващането на информацията от ключовете са показали водородният кросоувър Hyundai Nexo, Kia ProCeed, компактният Lexus UX, скъпият Porsche Macan и Toyota Corolla Hybrid. А най-слаба е била защитеността при всъдехода Suzuki Jimny. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ