Експерти изясниха защо при катастрофи умират повече жени, отколкото мъже

  • 13.02.2021 9:20 /
  • 4309 /
  • 0
Експерти изясниха защо при катастрофи умират повече жени, отколкото мъже

За никого не е тайна, че съвременните системи за безопасност на автомобилите помагат да се намали броят на произшествията. Въпреки това шофьорите понякога попадат в леки или по-тежки инциденти.

Класът на автомобила все още влияе на това колко силно може да пострада човек при пътен инцидент, отбелязват в проучването и анализа си специалисти от Застрахователния институт за безопасност на пътищата в САЩ (IIHS).

Изследването на IIHS се опитва да разгледа няколко различни фактора, като по този начин да определи защо жените по-често претърпяват сериозни наранявания при пътнотранспортни произшествия, отколкото мъжете.

Данните показват, че при жените рискът да загинат е с 20-28 процента по-висок, както и 37-73 процента е по-вероятно да бъдат сериозно наранени. Институтът е установил, че несъответствията вероятно са причинени от класа и големината на колите, управлявани от жените, както и обстоятелствата, свързани с инцидента.

Жените или мъжете са по-добрите шофьори? Вижте какво отсъдиха специалистите и защо

Според думите на Джесика Джермакиян, вицепрезидент по изследванията на автомобилите в IIHS, цифрите показват, че жените управляват по-често по-малки и по-леки машини и по-често от мъжете се намират зад кормилото на вече повредени автомобили. "

Около 70 процента от жените са участвали в автомобилни катастрофи, заедно с 60 процента от мъжете; обаче се е оказало, че сред тези инциденти само 5 процента от жените са се намирали в джипове и пикапи, в сравнение с повече от 20 процента при мъжете.

По какви коли си падат най-много жените

Изследователите от IIHS са изяснили, че жените два и половина по-често получават среднотежки наранявания на краката при катастрофа. В изследването на Застрахователния институт за безопасност на пътищата в САЩ са анализирани нараняванията от челни и странични катастрофи от 1998 до 2015 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ