Експерт обясни каква е причината за смъртта на принцеса Даяна

  • 09.04.2019 11:20 /
  • 65761 /
  • 3
Експерт обясни каква е причината за смъртта на принцеса Даяна

Принцеса Даяна най-вероятно щеше да е още жива ако бе поставила предпазния си колан, твърди един от най-добрите съдебномедицински патолози във Великобритания д-р Ричард Шепард в нова книга, откъси от която публикува Daily Mail. Бившата съпруга на британския престолонаследник Чарлс загина в катастрофа с Mercedes-Benz S-Klasse на 31 август 1997 г. в Париж заедно с приятеля си Доди Ал Файед.

Ричард Шепард, който е свидетелствал като вещо лице по делото за смъртта на Даяна през 2004 г., смята, че причината се корени в рядко срещана и по принцип незначителна травма, каквато е виждал само веднъж - в тялото на самата принцеса.

Разбиха нов Lamborghini Urus за над 200 хил. евро (СНИМКИ)

"Тя всъщност е имала само няколко фрактури и лека травма на гръдния кош, но за съжаление костица е пробила вена в един от белите ѝ дробове", обяснява патологът. "Нараняването е незначително, но на грешното място. Ако се бе ударила в предната седалка под малко по-различен ъгъл, ако бе захвърлена напред с 10 мили/ч по-бавно, или просто бе поставила предпазния си колан, най-вероятно щеше да се появи два дни по-късно с насинено око, задъхана заради счупените ребра и с гипсирана ръка".

Апашите нямат шанс! Ето къде карат най-скъпите и бързи полицейски коли в света

Ричард Шепард отбелязва, че единственият оцелял след зверския удар - бодигардът, управлявал S-класата, дължи живота си именно на предпазния колан. Когато първите репортери стигат до местопроизшествието, Даяна е все още жива и дори разговаря с тях. Това влошава положението, тъй като минава време, докато я качат на линейка, а тя кърви вътрешно. По пътя към болницата принцесата губи съзнание и сърцето ѝ спира. 

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Чарлз
    09.04.2019 16:53
    Причината е ,че майката на престолонаследниците на Великобритания се чука с арабин.Нищо друго.
  • да бе
    09.04.2019 18:18
    Защото кървяла вътрешно,за това на бързо утрепаха шофьора!
  • Analko
    11.04.2019 9:01
    Има ли нормален човек да вярва на официалната версия.......