Джигитите са в ужас от тази нова камера за скорост, бронирана като Робокоп СНИМКИ

  • 18.08.2020 8:05 /
  • 8334 /
  • 0
Джигитите са в ужас от тази нова камера за скорост, бронирана като Робокоп СНИМКИ

Един от водещите производители на системи за контрол на транспортния поток - компанията Vitronic представи антивандален трейлър с високотехнологична камера за контрол на скоростта с името Vitronic Enforcement Trailer.

На външен вид апаратът напомня на пикапа на Илон Мъск Cybertruck, но това е само камера за контрол на скоростта, която, закачена за прицеп, с лекто може да се транспортира до всяко едно място, а след това е готова за използване почти веднага, като може да работи автономно няколко дни подред. 

Устройството има дистанцонно управление и специална защита от вандали. 

По този начин отчитането на скоростта е възможно дори на места, където е невъзможно да се установи камера заради липсваща инфраструктура. 

Прицепът за видеорегистрация работи автономно до десет дни. Това означава, че прицепт със собствен източник на енергия, не се нъждае от оператор и прави до 1000 снимки дневно. 

При необходимост батерията може да се смени на място, без да се прекъсва процеса по контролиране на скоростта. Устройството е мобилно, а това означава, че прицепът може да бъде закаран до всяко едно място от всяко едно транспортно средство. 

Поради това, че камерите за контрол на скоростта предизвикват агресия сред някои участници в движението, Vitronic е изработила най-високата защита от вандалски действия. 

След позиционирането на прицепа, колелата му се скриват под корпуса и той вече не може с лекота да бъде мръднат дори и на милиметър. 

Във Vitronic наричат това защита от несанкционирано придвижване. Поради това, че повърхността на устройството е абсолютно гладка, то не може да бъде дърпано, просто няма за къде да се закачи въжето. 

Всеки, който атакува камерата с някакво оръжие или кофа вода, също няма да може да направи нищо - устройството е херметично затворено и бронирано срещу куршуми. Естествено, в него е в градена и сигнализация. А допълнителна система за пожарна защита няма да позволи камерата да бъде опожарена. 

Най-важото обаче е, че камерата е снабдена с мощна съвременна изчислителна техника. Технологията Lidar на Poliscan позволява да се отчита скоростта на всичките транспортни средства едновременно в няколко посоки на движение. 

Така може да се следят променящите се ограничения на скоростта в зависимост от отрязъка на деня, лентата на движение и различните транспортни средства. 

Ремаркето тежи 1120 килограма, дълго е 3,15 метра, широко е 1,52 метра и е високо 1,84 метра.

При прибирането на колелата му, височината намалява до 1,62 метра.

Устройството е способно да работи денонощни при температури от минус 25 до плюс 60 градса по Целзий.

Цената му е 150 000 евро.

КОМЕНТИРАЙ