Цял автосалон е изоставен насред гората СНИМКИ

  • 26.02.2022 9:50 /
  • 82774 /
  • 0
Цял автосалон е изоставен насред гората СНИМКИ

Историята на американската компания American Motors Corporation (AMC), произвеждаща компактни и малки автомобили, приключва през 1987 г. Оказва се обаче, че в Северна Каролина има дилърски център на марката, който, колкото и да е странно, все още продава автомобили.

Разбира се, трудно е да наречем Collier Motors AMC пълноценен център. По-скоро това е участък от гора, на практика обрасъл със стотици ръждясали, полуразрушени автомобили. До миналата година само настоящият собственик Роби Колиър е знаел за съществуването му.

Десетилетията на престой са се отразили негативно. Някои автомобили трябва да бъдат буквално изпилени изпод дърветата. Един от първите, които бяха извадени от "прегръдките на гората", е AMC Javelin от 1970 г. с дънер на дърво през задния калник. Той е закупен от баща и син от Флорида.

Откриха уникален автомобил в изоставена къща ВИДЕО

Същата съдба сполетява и бял AMC Pacer. За да се извади автомобилът, той трябва да бъде изтръгнат заедно с дървото, вплело се в него. Според собственика на центъра в поне три случая дърветата са прораснали през двигателния отсек, а в джипа Grand Cherokee - през дупка в теглича на ремаркето.

Въпреки лошото състояние на Collier Motors AMC, бизнесът процъфтява. Ентусиасти на класически автомобили от целия щат идват да видят уникалния автомобилен център и да си вземат нещо за себе си.

Наскоро пет джипа намериха собственици. Един Wagoneer отива във Вирджиния, а друг намира дом в Ню Йорк.

Невероятно: Откриха автогробище с десетки изоставени Mercedes G-Class СНИМКИ

Според Роби Колиър в шоурума все още има много "достойни" автомобили, които биха могли да станат донори, особено на двигателя V8. Те могат да бъдат закупени поне до пролетта на 2023 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ