COVID-19 удари жестоко компания, произвеждаща култови автомобили

  • 22.08.2020 9:50 /
  • 416 /
  • 0
COVID-19 удари жестоко компания, произвеждаща култови автомобили

Компанията Aston Martin представи в сряда отчет за първата половина на годината и отбеляза загуба от 227 милиона паунда. За същия период на миналата година загубите са 80 милиона паунда.

Приходите са паднали с почти две трети до 146 млн. паунда. Компанията заяви, че е установила счетоводна грешка в Америка, което означава, че загубата на фирмата е била малко по-голяма през 2019 г.

Ето каква е разликата между клиренс и пътен просвет при автомобилите СНИМКИ

Основното предприятие, което се затвори по време на пандемията, беше решено да не отваря отново до края на август, тъй като фирмата се съсредоточи върху възобновяването на производството на нов обект в Уелс, където първото спортно комбинирано превозно средство DBX е на производствената линия.

В началото на годината около 20% от акциите на компанията бяха продадени на канадския милиардер Лорънс Строл, който стана шеф на съвета на директорите. Последваха много съкращения и промени на ръководни позиции, но спадът от 41% е факт.

Как и кога можете да спирате с ръчна спирачка в движение според всички правила

„Беше предизвикателен период от спирането на нашите дилъри и фабрики заради COVID-19 до сега. Ние обаче вярваме в доброто бъдеще и изграждаме основа за успехи “, каза Строл.

КОМЕНТИРАЙ