Бременните жени могат да шофират безопасно с това изобретение

  • 28.12.2019 8:50 /
  • 2192 /
  • 0
Бременните жени могат да шофират безопасно с това изобретение

В днешно време бременните жени водят не по-малко активен начин на живот от всички останали. Те работят, спортуват и шофират до последно. Именно това принуди инженерите да мислят за разработването на нов предпазен колан, който да отчита физиологичните характеристики на дамите „в това положение“.

Те изобретиха специален регулатор, който да поддържа предпазните колани. Това създава изключително удобство за жените при шофиране по всяко време на бременността.
 


Изобретението е наречено "Tummy Shield". Това е регулатор, който пренасочва част от колана от корема към краката. Това далеч обаче не намалява степента на защита и безопасността на водачите.

Бой на пътя: Шофьор свали само с един удар двама противници ВИДЕО 18+

В случай на внезапно инхибиране, налягането се отстранява от корема, предпазвайки плода в утробата.
 


Закопчалките се слагат на седалката и след това се закрепват със специална катарама. Водачът, докато е в седнало положение, закопчава предпазния колан и дърпа част от предпазния колан надолу. Всичко това отнема само секунда и не изисква никакви сериозни усилия.

5 японски автомобила, с които никой шофьор няма да се раздели СНИМКИ

Устройството вече е преминало стотици лабораторни, както и краш тестове. Ефективността му е доказана в 100% от случаите. Коланът пренасочва налягането при сблъсък с препятствие от корема към краката.

Днес цената на такова устройство е около 170 долара, но в бъдеще се очаква тя да стане доста по достъпна за потребителите.

КОМЕНТИРАЙ