Бойците от ВСУ използват камион-чудовище на фронтовата линия СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/novini/boycite-ot-vsu-izpolzvat-kamion-chudovishte-na-frontovata-liniya-snimki Auto.blitz.bg
Бойците от ВСУ използват камион-чудовище на фронтовата линия СНИМКИ

Бойците от 108-ма отделна бригада на Войските за териториална отбрана на украинските въоръжени сили управляват необичаен камион.

Този камион-чудовище, наречен „Проект Герасим“, е построен от компоненти и възли на украинската и пленената техника от специалистите на логистичния взвод на 98-ми батальон, съобщават украинските издания.

Рамата и мостовете на независимото окачване са взети от бронирания автомобил Козак-2М. Кабината е заимствана от „стареца“ ГАЗ-51, а капакът от не по-малко стария ЗИЛ-157.

Показаха официално как ще изглежда най-големият Smart в историята СНИМКИ

2,5-литровият турбодизелов двигател и скоростната кутия са пренесени от Ford Ranger. Колелата някога са служили на Toyota Land Cruiser, а бордовата платформа е от "Газел". Автомобилът е оборудван с лебедка от Hummer и теглич от Mercedes-Benz ML.

От пролетта на тази година камионът-чудовище "Герасим" показва на какво е способен. Оборудван с картечен купол, той служи за противовъздушна отбрана, сваляйки вражески дронове.

Успял е да поработи и като пожарна и като евакуатор на повредена техника. Машината се е превърнала в незаменим помощник при доставката на боеприпаси, храна и питейна вода на войниците на фронтовата линия.

 

Горещи

Коментирай