Автоапашите удрят с нова нагла схема

  • 20.11.2018 5:32 /
  • 39683 /
  • 2
Автоапашите удрят с нова нагла схема

Крадците са измислили нов начин за кражба. Ако забележите празна пластмасова бутилка между гумата на автомобила и калника, бъдете много внимателни.

В какво се състои фокусът? Престъпниците предварително си избират автомобил и слагат до гумата му обикновена празна пластмасова бутилка. Важният момент: тя се закрепя именно от страната на пътниците.

Екшън със стрелба като от холивудски филм се разигра при тази полицейска гонитба (СНИМКИ/ВИДЕО)

Какво се случва после? Нищо неподозиращия за това шофьор се качва в колата си, отваря вратата и сяда зад волана. Когато гумите започнат да се въртят се разнася оглушително тропане – именно от пластмасовата бутилка.

Гръмкият и странен звук, наподобяващ лек взрив, плаши шофьорът. Така че той бавно излиза от колата и се разхожда около нея, за да види какво се е случило.

Скоростен екшън: 11-годишно момче се качи в джипа на майка си и подлуди полицаите (ВИДЕО)

Съгласете се, че малцина в подобна екстремна ситуация ще затворят вратата и ще извадят ключа. Точно затова, докато шофьорът се намира около вратите на пътниците, за престъпника остава само бързо да стигне до мястото на шофьора и да запали колата.

Както виждате, нищо сложно. Затова се старайте винаги да огледате автомобила от всички страни, а напускайки салона, да изключите двигателя и да извадите ключа от контакта. Безопасността преди всичко!/avto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Швейк
    20.11.2018 16:08
    Само да внимават да не ми попаднат в момента в който се опитватда влезат в колата. че жална им майка!
  • racho
    20.11.2018 22:27
    gluposti na tarkaleta