Aston Martin представи най-скъпия мотоциклет в света СНИМКИ

  • 13.11.2022 9:50 /
  • 36964 /
  • 1
Aston Martin представи най-скъпия мотоциклет в света СНИМКИ

Aston Martin представи новия AMB 001 Pro. Това е подобрена версия на първия мотоциклет на британската марка. Подробности за него бяха разкрити на официалния уебсайт на Aston Martin.

Новият Aston Martin AMB 001 Pro ще бъде произведен в ограничена серия от 88 бройки. Цената на спортния мотоциклет не е разкрита, но е известно, че той ще бъде по-скъп от стандартния AMB 001, който се продаваше за 108 000 евро.

Това означава, че това е най-скъпият мотоциклет в света. Доставките за клиентите са планирани за четвъртото тримесечие на 2023 г.

Подобно на своя предшественик, Aston Martin AMB 001 Pro е създаден в сътрудничество с Brough Superior, британски производител на мотоциклети от повече от 100 години.

Мотоциклетът на Aston Martin се отличава с ярък, футуристичен дизайн. AMB 001 Pro е с преработен преден, страничен и заден обтекател и карбонови спойлери, които допринасят за подобрена аеродинамика.

Harley-Davidson пуска уникална серия мотоциклети СНИМКИ

Дизайнът на обтекателите е в духа на суперавтомобила Aston Martin Valkyrie. Всички 88 мотора ще бъдат зелени: те ще бъдат боядисани в цветовете на отбора на Aston Martin във Формула 1 и други състезателни серии.

Първият мотоциклет на Brabus е разпродаден за 2 минути ВИДЕО

Новият Aston Martin AMB 001 Pro запазва 1,0-литровия V2 двигател с турбокомпресор, но мощността му е увеличена от 180 на 228 к.с. За спортен мотоциклет с тегло 175 кг това е повече от достатъчно./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Васил
    13.11.2022 15:23
    Ами лично аз ще си карам Африка-та. Астън Мартин бяха купили тойоти преди, сложили им джиджани седалки и лъскаво табло и бяха удвоили цената. Демек, плащаш торба пари, за да имаш емблемата на Астън Мартин. Тенк ю