Анти рейтинг: Топ 13 на колите с най-много смъртни случая

  • 16.05.2019 9:00 /
  • 5612 /
  • 1
Анти рейтинг: Топ 13 на колите с най-много смъртни случая

Експерти анализираха данни от Застрахователния институт за безопасност по пътищата (IIHS) относно смъртността в резултат на инциденти и съставиха списък на най-опасните автомобили през 2013-2017 моделни години. Списъкът включва 13 коли, повечето от които са много популярни сред шофьорите. 

Според експерти на ресурса iSeeCars.com, всички превозни средства в "Дяволската дузина" са малолитражни автомобили или спортни купета.

15 неща, които трябва да направите в първите 10 минути, ако сте попаднали в катастрофа

За анти лидер е посочен Mitsubishi Mirage - 10.2 автомобила в съотношение към 1 милиард мили от пробег, са попадали в смъртоносни инциденти. 

На второ място е Chevrolet Corvette е 9.8 автомобила. В края на Топ-3 на анти рейтинга е Honda Fit - 7.7 коли, гласи докладът на iSeeCars.com.

Назоваха най-надеждните автомобили за 2019 година

Освен тях в "Дяволската дузина" са както следва: Kia Forte (известен още като Cerato), Chevrolet Spark, Subaru BRZ, Nissan 370Z, Nissan Versa, Kia Rio, Dodge Challenger, Chevrolet Camaro, Kia Soul, Hyundai Veloster Turbo. 

Според Фонг Ли, ръководител на iSeeCars.com, малките автомобили са по-малко безопасни в случай на злополука, отколкото „големите коли”. Средно броят на произшествията с фатален изход с такива превозни средства е 4.5 автомобила на милиард мили, което е почти два пъти повече от средното за целия автопарк.

Зверска катастрофа: Водачът, двигателят и скоростната кутия излетяха от колата (СНИМКИ)

Що се отнася до спортните автомобили, този сегмент е проектиран да ускорява и да се движи с висока скорост, което говори само за себе си. Въпреки това, делът на фатални произшествия на тези автомобили не е много по-висок, отколкото в случая с "малките автомобили" - 4,6 коли на милиард мили.

Между другото, според експерти, най-лошите резултати обикновено са при моделите, които са показали недостатъчна сигурност по време на краш тестове./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • reee32
    16.05.2019 11:50
    Късметът може да те избави от мизерията .Само за 40 минути на ден може да умножиш своите вложения със 120 % !https://bit.ly/2vGdh7g