Зрелищно ВИДЕО запечата взрива на двигател на пикап с мощност 3000 конски сили

  • 25.09.2020 10:20 /
  • 897 /
  • 0
Зрелищно ВИДЕО запечата взрива на двигател на пикап с мощност 3000 конски сили

В мрежата е публикувано видео, което е заснело момента на експлозията на дизелов двигател Cummins с мощност 3000 конски сили. Агрегатът, инсталиран на пикап Dodge Ram, е преминавал изпитания за измерване на мощността.

Измерването на мощността на двигателя е ставало в американския щат Юта на специален динамометър, който е заобиколен от тълпа от хора. За изпитанията дизеловият двигател Cummins с мощност от 3000 конски сили е поставен в пикап Dodge Ram, в който по време на теста е имало двама пътници.

По време на изпитанията агрегатът е достигнал твърде високи обороти. Първо от моторното отделение на пикапа започнал да се излиза плътен черен дим, след което двигателят внезапно експлодира, правейки на парчета предната част на колата. Зрителите, които се намирали наблизо, успели бързо да потушат огъня. Пътниците са се спасили с драскотини и леки изгаряния.

Кои са причините за "плаващите" обороти на двигателите на колите

Според мнението на специалисти, такива последици могат да бъдат причинени от проникване на масло в горивната камера, както и отказ на инжекторите или горивната помпа с високо налягане. Всяка от тези неизправности може да доведе до рязък, неконтролиран скок в оборотите на двигателя. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ