Всеки, който надникне в този автосклад, онемява от изненада (СНИМКИ)

  • 07.05.2019 21:06 /
  • 1572 /
  • 1
Всеки, който надникне в този  автосклад, онемява от изненада (СНИМКИ)

През 1968 г. британският предприемач Роджър Дудинг купува първата си лична кола. Това е британското купе Jensen FF – първият лек автомобил без висока проходимост, но със задвижване на четирите колела и антиблокиращи спирачки.

Половин век по-късно англичанинът продължава да притежава този модел, плюс още два като него и още над 450 автомобила и 70 мотоциклета.

Вижте как стара Волга е тунингована до неузнаваемост (СНИМКИ)

Днес Роджър Дудинг е на 84 г. и има славата на собственик на най-голямата колекция от олдтаймери във Великобритания, а може би и в Европа. Наред с това той е най-големият собственик на гаражи и складови клетки в Обединеното кралство, което го превръща и в един от най-заможните поданици на Елизабет II.

Красивият френски автомобил, на който Гагарин се радва само година - Matra Bonnet Djet VS

Роджър Дудинг става богат благодарение на изобретението си – машина за номера, която слага ред при чакането на опашка. Идеята му хрумва, когато жена му го праща да купи наденица за вечеря и той се натъква на много купувачи и хаос в кварталната месарница. По-късно той стартира и бизнес със складови клетки, който бързо се разраства.

Най-необичайните коли BMW в историята, за които едва ли сте чували (СНИМКИ)

Един от складовете на предприемача е превърнат в гараж за огромната му колекция от автомобили и мотоциклети, чиято обща стойност надхвърля 50 млн. евро. Най-старото превозно средство е двуместна открита кола Hispano Suiza Type 24 с мощност 10 конски сили от 1918 г. – един от общо двата оцелели до днес екземпляра от този модел.

Любимият автомобил на Роджър Дудинг е Aston Martin Lagonda от края на 70-те години – той притежава 24 екземпляра или 4% от цялата продукция, като един от моделите е с позлатени емблеми, тъй като е по поръчка на саудитски принц./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • papa
    08.05.2019 11:01
    Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !https://bit.ly/2vGdh7g