Тази реклама на Citroën C4 е забранена заради сексуален подтекст ВИДЕО

  • 07.01.2022 11:50 /
  • 3542 /
  • 0
Тази реклама на Citroën C4 е забранена заради сексуален подтекст ВИДЕО

Сюжетът на рекламата, предназначена за Египет, е изграден около една от полезните функции на френския кросоувър.

Много зрители смятат, че използването на тази функция по начина, показан в рекламата, е оскърбителен. Наложило се е Citroën да свали видеото и да се извини.

Рекламата на кросоувъра Citroën C4 започва да се излъчва в Египет през декември. В главната роля е певецът Амр Диаб. Според сюжета той е собственик и шофьор на C4 и през неговите очи зрителите могат да се запознаят с много от функциите на френския автомобил, включително предната камера на огледалото за обратно виждане.

Именно чрез камерата рекламата създава проблеми на Citroën. Във видеото Диаб използва вградената в огледалото камера, за да направи снимка на непозната жена без нейно разрешение. Това в голяма степен не се е харесало на местните зрители.

Фен на Lada Niva Legend от Германия засне своя реклама на всъдехода ВИДЕО

Диаб е сниман да шофира C4, да обикаля града, когато едва не се сблъсква с жена на кръстовище. Очарован от красотата ѝ, мъжът използва камерата в огледалото за обратно виждане, за да я снима, а по-късно вече е показан на среща с нея.

Според многобройни зрители и публични личности фактът, че мъжът е направил снимката без разрешение и е възможно да я е използвал, за да я проследи и да я покани на среща, е нищо друго освен сексуален тормоз. А тази реклама нормализира подобно поведение.

Най-милата реклама на коли: Nissan оборудва котенца с малки автомобили СНИМКИ

Видеоклипът е подложен на критики в социалните мрежи, където е описан като "безвкусен" и "зловещ". На фона на движението #MeToo в социалните медии (осъждащо сексуалните посегателства и тормоз) на френския автомобилен производител му се наложи да свали рекламата и да се извини за нея.

"Citroën се грижи за всички общности в страните, в които работим, и не толерираме никаква форма на тормоз, заявиха от компанията.  - Дълбоко съжаляваме и разбираме негативното тълкуване на тази част от видеоклипа. Заедно с бизнес партньора ни в Египет решихме да премахнем тази реклама от всички канали на Citroën и поднасяме искрените си извинения на всички обидени от този филм."

Въпреки че видеото е премахнато от всички информационни канали на Citroën, то все още може да бъде видяно на страницата на Диаб в Twitter.

 

КОМЕНТИРАЙ