Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Камион стовари задвратник на мотоциклетист

  • 11.09.2021 9:50 /
  • 1740 /
  • 0
Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Камион стовари задвратник на мотоциклетист

За да направим почивните ви дни още по-приятни, всяка събота ще публикуваме няколко интересни видеоклипа, които са попаднали в полезрението на АВТО БЛИЦ през изминаващата седмица.

Лош късмет ли е това или, напротив, рядък късмет? Камион, завиващ на кръстовище, удря с каросерията си мотоциклетист, но за щастие всичко преминава без сериозни последствия. Вероятно по-скоро е имал късмет, тъй като ударът е попаднал в главата, защитена от мотоциклетната каска.

Инцидентът се е случил в китайския град Сянган, провинция Хубей. Според местната полиция, шофьорът не е успял да спре камиона на светофара, тъй като пътят е бил мокър след дъжда и тежкотоварният автомобил се е завъртял леко настрани.

Кабината се е отклонила наляво, а каросерията - надясно, където в съседната лента за движение чакал мотоциклетист за зелен светофар. Плъзгането е около метър и половина, точно толкова, колкото да удари нищо неподозиращия мотоциклетист.

Ако мъжът беше получил удар в рамото или гърба му, щеше да има фрактури, но за щастие височината на удара е била в каската му. Мотоциклетистът бил изненадан и губейки равновесие от замайването пада настрани. 

Падането е довело до леко изкълчване на крака, върху който е паднала цялата тежест на мотоциклета и това е единствената травма, която бедният човек е получил. Главата му е била защитена с каска и дори не е диагностицирано сътресение на мозъка.

Този водач не се е справил с управлението и се е отправил в полет 

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Баща спаси детето си с мълниеносна реакция

Полски Fiat-126P със задно разположен двигател преминава през рали писта.

Дисциплината на водачите в Япония.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Опората на кран се сгромоляса върху движещо се Audi

Защо е важно да се спазват процедурите за безопасност.

Китаец донесъл 17 000 монети, за да си купи икономичен автомобил. Служителите в автокъщата преброили парите за три часа.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ